Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Αντί για λίρες του πούλησαν επιχρυσωμένα νομίσματα αλουμινίου

Αντί για λίρες του πούλησαν επιχρυσωμένα νομίσματα αλουμινίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011, 11:04
Τις οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής φέρονται ότι άρπαξαν από επιχειρηματία, δύο άτομα τα οποία κατηγορούνται από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης για απάτη. Οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία του 69χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου να διασφαλίσει τις τραπεζικές του καταθέσεις, του πούλησαν πλαστές χρυσές λίρες, αξίας 320.000 ευρώ, που όπως αποκαλύφθηκε ήταν επιχρυσωμένα νομίσματα αλουμίνιου.



Ένας από τους κατηγορούμενους, ηλικίας 43 ετών, συνελήφθη και ανακρίνεται από αστυνομικούς της ασφάλειας, ενώ αναζητείται ο συνεργός του. Οι δύο άνδρες πλησίασαν τον ανυποψίαστο επιχειρηματία και με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, τον έπεισαν να μετατρέψει τις καταθέσεις του σε λίρες Αγγλίας. Μάλιστα, για να γίνουν πιστευτοί του είπαν ότι δήθεν είχαν βρει τις λίρες στη διάρκεια ανασκαφής και για το λόγο αυτό τα νομίσματα ήταν παλιάς κοπής και γνήσια 100%.

Σε προσυμφωνημένο ραντεβού, το πρωί της Πέμπτης εμφανίστηκε ο 43χρονος, έχοντας ως σκοπό να πουλήσει εκ νέου πλαστές λίρες, στον 67χρονο έναντι του χρηματικού ποσού των 40.000 ευρώ το οποίο παρέλαβε σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και συνελήφθη.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο και ένα πιστόλι κρότου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου